Της Αριστεράς και της Προόδου

Ότι γενικά αποφεύγω τα αμιγώς πολιτικά σχόλια σ’ αυτό εδώ το σπηλαιώδες blog (όπως το αποκαλεί ο Ιαπωνίας Γρηγόριος) το ξέρουν οι πάντες. Όπως οι πάντες ξέρουν ότι δεν το κάνω επειδή δεν έχω απόψεις αλλά επειδή προτιμώ να “φωτίζω” άλλες γωνίες των πραγμάτων. Α, και επειδή το “πολιτικά σχόλια” στην Ελλάδα καταλήγει σχεδόν πάντα σε κονταρομαχίες κομματικού τύπου που τις βαριέμαι από τότε που πήγαινα στο Λύκειο (ναι, για όσους δεν το ξέρουν, είχα πολιτικές ανησυχίες από τότε. Τι να κάνουμε; Κάποιοι έπρεπε να έχουν, εντάξει;)

Μόνο που μερικές φορές είναι αναπόφευκτο να πάμε και σ’ αυτά τα “στρώματα”. Όχι επειδή η φαγούρα γίνεται πολύ μεγάλη για να μπορέσω να αντισταθώ στην επιθυμία να την ξύσω, αλλά επειδή μερικές φορές ο κόσμος της πολιτικής επιμένει να μπαίνει στα χωράφια μου (και μας) και επειδή μιλάμε για τον κόσμο της ελληνικής πολιτικής, το κάνει και με τον πλέον άκομψο τρόπο. Θα μου πείτε, περίμενες τίποτα καλύτερο; Και θα απαντήσω, όχι. Αλλά κάποιοι άλλοι περιμένουν οπότε είναι καλό να τους θυμίζουμε ότι ίσως δε θα ‘πρεπε.

Αναφέρομαι στο θέμα με το Doodle 4 Google και με την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην “αιγίδα” που του χορήγησε το Υπουργείο Παιδείας (και Θρησκευμάτων. Και Πολιτισμού. Και αθλητισμού). Όσοι δε διάβασαν κάτι σχετικό (όχι για το Doodle 4 Google γιατί για να διαβάζετε αυτό το blog ξέρετε και τι είναι τα “doodles” της Google και για το διαγωνισμό) μπορούν να βρουν την περήφανη επαναστατική ανακοίνωση-αντικαπιταλιστική δράση των συντρόφων ΣΥΡΙΖέων στο περήφανο, επαναστατικό, αντικαπιταλιστικό site τους, εδώ ).Και μόνο που αντικρίζει κανείς τη σελίδα (με τα περήφανα, επαναστατικά αντικαπιταλιστικά buttons για τα Facebook, το Twitter και το YouTube -της Google) αισθάνεται να πάλλεται από περηφάνια, επαναστατικότητα και αντικαπιταλιστικό μένος.

Χρειάζεται να εξηγήσω που το πάω; Ή, για την ακρίβεια, πού πάει μόνο του; Από τη μία έχουμε το Υπουργείο Παιδείας να κάνει μια από τις ελάχιστες σύγχρονες κινήσεις που έχω δει στα 20 χρόνια που μπαινοβγαίνω στην πιάτσα και από την άλλη έχουμε το κόμμα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να φέρει την αριστερά στην εξουσία από την εποχή του Άρη Βελουχιώτη (και χωρίς τις οδυνηρές παρενέργειες των τουφεκιών) να θεωρεί ότι μια τέτοια κίνηση είναι <<προτροπή προς τους μαθητές να λειτουργούν σαν διαφημιστές πολυεθνικών>>! Μπράβο ρε σύντροφοι! Αυτή είναι περήφανη, επαναστατική και αντικαπιταλιστική δράση! Να αποκαλύπτεις πώς έχουν φτάσει οι Page και Brin το μαγαζί κοντά στα 10 δις δολάρια: με το να εκμεταλλεύονται παιδάκια για να το διαφημίζουν! Τελικά η απόσταση από τον Περισσό μέχρι τη Βαλτετσίου δεν είναι καν εφτά στάσεις του ηλεκτρικού, ε;Categories: Internet Life

Tags: ,

1 reply

Trackbacks

  1. Timeliners #75 την επόμενη του έπους των Swans και το Σ/Κ του Plissken 2013 | Timeliners

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: