Κατάστηθα

smart-bra_543x355$

Κάτι συμβαίνει με τα σουτιέν τώρα τελευταία: πριν από λίγο καιρό, έγινε είδηση ότι στο πλαίσιο της διαφημιστικής της καμπάνιας, μια (ελληνική) εταιρεία έφτιαξε ένα σουτιέν που στέλνει μηνύματα στο Twitter υπενθυμίζοντας σ’ αυτή που το φοράει να κάνει για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Και πριν από μια εβδομάδα, κυκλοφόρησε ηείδηση ότι η Microsoft σχεδιάζει ένα άλλο σουτιέν το οποίο έχει αισθητήρες που μετρούν το στρες και, ενημερώνουν το κινητό της γυναίκας που το φοράει ότι ίσως δε βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση.

Οι συσκευές που φοριούνται (wearable technology) δεν είναι ακριβώς καινούρια υπόθεση. Όσοι κινούμαστε στο χώρο της τεχνολογίας, τις ακούμε επί τουλάχιστον δύο δεκαετίες όμως κανείς δεν έχει καταφέρει ως τώρα να σκεφτεί κάποια εφαρμογή που να τις κάνει να ξεφύγουν από τον κόσμο των gadgets και να περάσουν στον κόσμο των πραγματικών εφαρμογών. Και πολύ φοβάμαι ότι ακόμα και αυτές οι δύο τελευταίες ιδέες με τα σουτιέν εντάσσονται στην ίδια κατηγορία: δεν μπορώ να τις σκεφτώ σαν κάτι παραπάνω από ένα «gimmick».

Από την άλλη, ίσως και να παραγίνομαι αυστηρός…Μια τόσο μεγάλη αλλαγή όσο αυτή (δηλαδή μια τεχνολογία που φοριέται σαν ρούχο) δεν μπορεί να έρθει από τη μια στιγμή στην άλλη οπότε είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα στάδιο «εφηβείας» και δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς μια πιο επίμονη εφηβική φαντασίωση από τα γυναικεία εσώρουχα! Απλώς θέλω να πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου θα δούμε και κάτι περισσότερο καθώς οι εφαρμογές που μπορεί να έχει το wearable technology μπορεί να αποβούν πραγματικά σημαντικές για τη ζωή στον 21ο αιώνα.Categories: Internet Life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: