Wind of Change ή το μεταγραφικό παζάρι του ελληνικού Internet (II)

Παρότι έχω δεχτεί βαριές κατηγορίες που δεν γράφω πρωτότυπα κείμενα εδώ και πολύ καιρό και αναμασάω τα του Akrothigws, εγώ θα  επιμείνω για λίγο ακόμα. Μέχρι να μου έρθει η έμπνευση -ή ότι άλλο- και μέχρι να σκεφτώ αν θα κάνω redesign στη σπηλιά, κάποια κείμενα που κρίνω ότι σηκώνουν κουβέντα  θα τα post-άρω. Πάμε λοιπόν για κάμιά μεταγραφή?

Οφείλω να ομολογήσω ότι ένα από τα πιο πετυχημένα post του Uroborus, ήταν το Νοέμβριο του 2007 όταν με τον τίτλο «Wind Of Change» έκανε μία πρώτη καλή αναφορά για τις τότε αλλαγές σε επίπεδο στελεχών στο χάρτη του ελληνικού web. Τα 54 σχόλια θα μπορούσαν να τα λένε όλα – αλλά δεν τα λένε γιατί υπάρχουν και τα στατιστικά τα οποία ακόμα και σήμερα μοιάζουν υψηλά. Δυόμισι περίπου χρόνια μετά, το τότε post μοιάζει παιδικό, μπροστά στις τωρινές αλλαγές που έχουν ήδη έρθει και ίσως βρεφικό μπροστά σ’ αυτές που κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε τους επόμενους μήνες.

Όπως καταλαβαίνετε για να αναλύσει η στήλη την αγορά sector προς sector, θέλει πολλές σελίδες. Και αυτές μπορεί να τις έχει, αλλά διάθεση για να εξελιχθεί σε στήλη μεταγραφών ουδέποτε είχε. Αυτή όμως είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι αυτή που λέει πως δεν αντέχει με τίποτα να βλέπει τα πράγματα να αλλάζουν και να μην το επισημάνει έστω και ακροθιγώς. Υπερβολές; Ίσως. Τα γεγονότα όμως λένε πως υψηλόβαθμα στελέχη -για να μην πω και ιστορικά- μετακινούνται. Προφανώς, το πόσο θα επηρεάσουν αυτές οι μετακινήσεις τον όποιο «χάρτη» της ελληνικής αγοράς υπάρχει, εξαρτάται τόσο από το έργο που θα παράξουν στα καινούρια τους καθήκοντα όσο και από το έργο που θα παράξουν αυτοί που θα τους αντικαταστήσουν. Η πραγματικότητα όμως αυτή ελάχιστα μειώνει την αξία αυτών των μετακινήσεων σε επίπεδο προσδοκιών αλλά και στρατηγικής.

Επί παραδείγματι -γιατί αυτό περιμένουμε όλοι, έτσι δεν είναι;- το ότι η «φυλή» της Tribal ενισχύεται με δύο από τα καλύτερα «χέρια» και μυαλά της online creative πραγματικότητας κάτι λέει. Για την ακρίβεια λέει πολύ περισσότερα από «κάτι». Αν μάλιστα συνδυάσουμε αυτήν την ενίσχυση με το λαό που έχει μαζέψει η «αθόρυβη» Rascal, τότε το «κάτι», γίνεται «2 κάτι». Μη μένουμε μόνο εκεί όμως. Λίγο πιο κάτω στο Κολωνάκι επίσης μαζεύτηκε λαός, στο Χαλάνδρι το ίδιο και στον Παράδεισο (Αμαρουσίου πάντα) μία μετακίνηση σε εξέλιξη δείχνει πως από τα Media Agencies στα Media ο δρόμος είναι μικρότερος απ΄ ότι δείχνει – ακόμα και για τα μεγάλα στελέχη.

Και δεν έχω καν υπολογίσει το manager που όλο φεύγει και όλο στη θέση του είναι…

Επίσης δεν αναφέρω καν τις μετακινήσεις στα Online Media που θέλουν δικό τους αφιέρωμα -για να μην πω βιβλίο ολόκληρο- για το οποίο η στήλη επιφυλάσσεται. Όχι πως είναι του παρόντος, αλλά αν περιμένουμε λίγο θα έχουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Μπερκέτια πράγματα που έλεγε και η Λωξάντρα. Μπερκέτια…

Advertisements


Categories: Internet Life

16 replies

 1. Άντε να σου κάνω σεφτέ

 2. :-) we like surprises… we will do our best to work hard and create great work… this can only be a good thing for all.

 3. “If you want to have some honey stop the talk and show the money..”

 4. “If you want to have some honey stop the talk and show the money..”

 5. ελπίζω να μην τα έχεις γράψει και στο Ακροθιγώς αυτά… Αυτό δεν είναι άρθρο, “ρεπορτάζ” για να γεμίσει η εκπομπή της Λαμπίρη μοιάζει.

  Σιγά τα ωά.

 6. Χαιρετώ γνωστούς και φίλους και τρόλλια…

  @unknown-x Τις ξέρεις καλά τις εκπομπές της Λαμπίρη ε

 7. Στο ε είχα και ερωτηματικό. Πάμε ξανά λοιπόν.

  @unknown-x Τις ξέρεις καλά τις εκπομπές της Λαμπίρη ε? Μπαγάσικο… δεν ξεκολάς από την TV ούτε για λίγο βρε?

 8. Και λίγα λες, φίλε Uroborus…

 9. Για τις μετακίνησες μας λες, Δράκε… (αν και εγώ τις ήξερα γιατί βλέπω και Λαμπίρη!) :-)

  Για τα πεσίματα που κάνουν εταιρείες recruiting για να ‘κλέψουν’ στελεχάρες, θα μας πεις;;; :-D

  (ή να βλέπουμε Τατιάνα, γιατί η Λαμπίρη κάνει κοκοκό και δεν τα λέει;)

 10. @Fotis

  Ρε φίλε αν αρχίσω να γράφω για τα πεσίματα θα γράψω βιβλίο όχι post.

  Αν μάλιστα γράψω και για ψεύτικα πεσίματα (για να μαθαίνουν τα αφεντικά ποιος είναι έτοιμος για μετακίνηση) εκεί να δεις τι θα γίνει. Ένας παλιός αγαπημένος του Uroborus είχε ειδίκευση σ αυτές τις τακτικές… :-)

 11. Γιατί δεν γράφεις και για την ασχετίλα που κυκλοφορεί στις περισσότερες των μεταγραφών??? Ενδιαφέρον θέμα δεν είναι???

 12. Ό,τι και να γράψεις δράκε δεν συγκρίνεται με τα έργα και τις ημέρες ενός “επιχειρηματία” που κάποτε έβαζε κάποιους να προσποιηθούν τους recruiters τηλεφωνόντας σε στελέχη που εργάζονταν γι αυτόν για να έχει μετά δικαιολογία πως δήθεν ψάχνονται για να τους διώξει.

 13. @barak Αφού το έγραψα ρε φίλε… διάβασε το σχόλιο μου “Αν μάλιστα γράψω και για ψεύτικα πεσίματα (για να μαθαίνουν τα αφεντικά ποιος είναι έτοιμος για μετακίνηση) εκεί να δεις τι θα γίνει. Ένας παλιός αγαπημένος του Uroborus είχε ειδίκευση σ αυτές τις τακτικές… :-)”

 14. @Elemil καλή μου Elemil προσπάθησε να με καταλάβεις. Το 1/5 από αυτά που πρέπει γράφω και θέλω 5 ημέρες μετά να απαντάω σε τηλέφωνα…

  Μόνο αν το κάνω επάγγελμα το blog μπορώ να δράσω έτσι. Αλλά και επαγγελματίας blogger δεν μπορώ. Δεν το θέλει ούτε ο Θεός… Άσε που υπάρχουν άλλοι…

 15. @uroborus: τους ασκούς ανοίγεις…, βέβαια πάντα σε χαίρομαι όταν κάνεις τέτοια :)

  Οι μεταγραφές τις “φυλής” είναι εξαιρετικές ως επαγγελματίες, και ως άνθρωποι. Καιρός ήταν να ανοίξουν τα φτερά τους. Όμως ακούω πως έγιναν εν’ όψη ανάληψης κάποιου μεγάλου λογαρισμού. Εσύ τι ακούς γι’ αυτό;

  Το θέμα του Παραδείσου σίγουρα έχει ενδιαφέρον, και που πάει και ποιός τον αντικαθιστά…

  Για τη Rascal άκουσα για άτομα που έφυγαν. Έκαναν μεγάλες μεταγραφές; Aπό που πήραν, από την κόκκινη δεξαμενή; Για φώτισε το τοπίο.

  Το manager που τον θυμήθηκες…, πρόκειται για παλιές φήμες (αν λέμε για τον ίδιο). Ξέρω πως παραμένει σταθερός. Άκουσες κάτι άλλο τώρα τελευταία;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: