Αγγελιόσημο στο internet;

Περίμενα και περίμενα πολλά χρόνια να γράψω γι αυτό, αλλά τελικά θα κάνω αναμετάδοση. Εξαιρετικά “καυτό” (hot που λέγανε και οι αρχαίοι Έλληνες) το θέμα και το κάνω copy από το Marketingweek. Ομολογώ ότι είναι κερασάκι για αυτή τη χρονιά.

Την προσοχή εφιστά η ΕΔΕΕ στα μέλη της, όσον αφορά στο θέμα της επιβολής αγγελιοσήμου στις διαφημίσεις στο Internet.

Όπως αναφέρει σε σχετική επιστολή της, τον τελευταίο καιρό έχει υπάρξει φημολογία ότι έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν τιμολόγια για το Internet με υπολογισμό αγγελιοσήμου. Για το λόγο αυτό, ζητά από τα μέλη της να δείχνουν μεγάλη προσοχή σε ό,τι αφορά στην πληρωμή τέτοιων τιμολογίων που “επιβάλλουν de facto αγγελιόσημο σε διαφημίσεις στο Internet”, να ενημερώνουν την Ένωση και να απευθύνονται σε αυτήν για σχετικές οδηγίες.

Όπως επισημαίνει, τα μέλη της Ένωσης έχουν τη δυνατότητα να προσβάλλουν με διοικητική προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια κάθε εκτελεστή πράξη καταλογισμού αγγελιοσήμου, ενώ υπάρχει επίσης υπό προϋποθέσεις η δυνατότητα παρέμβασης της ΕΔΕΕ, μεμονωμένης διαφημιστικής εταιρείας ή άλλου τρίτου, πχ διαφημιζόμενου.

Σύμφωνα με τους νομικούς συμβούλους της ΕΔΕΕ, “ουδόλως προβλέπεται με σαφήνεια από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο υποχρέωση επέκτασης του αγγελιοσήμου και στο χώρο του Internet”, σε αντίθεση με όσα ανακοίνωσε η ΠΟΕΣΥ, επικαλούμενη γνωμοδότηση του δικού της νομικού συμβούλου.

Advertisements


Categories: Internet Life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: