Media Camp ΙΙ. Και όμως συμβαίνει…

Μη μου πείτε ότι είναι καθυστερημένο. Καλά κάνει γιατί το ζήτησαν και φίλοι. Αλλά trust me… Ετοιμάζω Uroborικές εκπλήξεις…

Πριν από ένα περίπου χρόνο, αποφάσισα να πάω στο Media Camp κυριολεκτικά οδηγώντας. Ευλογημένο Bluetooth και Fotis (έτσι είναι γνωστός, έτσι και θα τον γράφω παρότι δε μου δίνει link στα post του και χαλάω το  Link Building μου – ΧΑ!) με απίστευτη διάθεση στάθηκαν ικανά να ακυρώσω ένα βαρετό meeting με υποψήφιους επενδυτές και αερολογίες για να κατηφορίσω να δω τη νέα γενιά σε δράση.

Για να πούμε και την αλήθεια, αν οι επενδυτές ήταν σοβαροί κι αυτοί εκεί θα πήγαιναν, οπότε μισή ντροπή δική μου και μισή δική τους. Και στην τελική ανάλυση ήταν Κυριακή μεσημέρι. Ε, αγαπητέ VC, αν θέλεις να κάνεις επενδύσεις στο internet ας βρίσκεις χρόνο και μέσα στην εβδομάδα για να το ψάξεις. Ειδάλλως ενδέχεται να ψάχνεις για «μαύρους», όχι για συνεργάτες.

Αφορμή για τις αναμνήσεις δεν στάθηκε -ευτυχώς- κάποιος άλλος επενδυτής, αλλά το δεύτερο Media Camp που τα κατάφερε και με κατέβασε στο κέντρο της Αθήνας την προηγούμενη Κυριακή το μεσημέρι. Δεν θα μπορούσε όμως να γίνει αλλιώς. Γιατί; Γιατί ένα χρόνο πριν έγραφα στον Uroborus για το event πως «Έτσι, με ένα καπουτσίνο στο χέρι και χωρίς τα αξεσουάρ που απαιτούνται στα meeting κορυφής, πέρασα μέσα από Πακιστανούς και Κούρδους, ανέβηκα σε ένα ασανσέρ χωρίς φώτα και βγήκα σε μία αίθουσα που ο κόσμος δεν ήταν εκεί γιατί “έπρεπε” να είναι, αλλά γιατί ήθελε. Γιατί γούσταρε ρε παιδί μου. Γιατί είχε βγάλει τα μάτια του στα Drupla και στο Bambo και στον κώδικα και στις βραδινές φιλοσοφικές αναζητήσεις, είχε πετύχει -κατά πάσα πιθανότητα- και τίποτα ομιλίες για internet που θυμίζουν τη Βέφα όταν απαγγέλλει το ποίημα για το παστίτσιο και το πήραν απόφαση να πούνε τα δικά τους. Και τα είπαν και μάλιστα πολύ καλά».

Έγραφα επίσης πως «Όσοι μπορούν να μυρίσουν ακόμα, όσοι πιστεύουν ότι το πάθος μπορεί να αλλάξει τα πράγματα ας αναζητήσουν τους “καινούριους” σ’ αυτά τα events. Αν θέλουμε να έχουμε internet, ειδάλλως θα κυνηγάμε την ουρά μας για πολλά χρόνια και θα σφαζόμαστε άδικα οι της “Γερουσίας” αν θα ζήσουν τα projects ή όχι».

Δεν κατάφερα να τηρήσω την υπόσχεσή μου και να πάω να γράψω με τους μαρκαδόρους αλλά αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε. Όλα ήταν πάλι ακόμα καλύτερα οργανωμένα. Με το ίδιο όμως κέφι, με το ίδιο πάθος και με την ίδια ζωηράδα στα μάτια. Για όσους δεν γνωρίζουν, ας κάνουν μία βόλτα από το mediacampathens.wordpress.com και ας ανακαλύψουν πώς βρίσκονται χορηγοί και πώς μπορεί μία παρέα χωρίς ειδικούς event managers να στήσει ένα event που κάποιοι θα μιλάνε, κάποιοι άλλοι θα ακούνε και στο τέλος όλοι μαζί θα συζητάνε. Όχι μόνο για κάνουν PR αλλά γιατί πραγματικά έχουν απορίες που η λύση τους θα είναι το αυριανό internet.

Και παρεμπιπτόντως είχαμε και espresso. Εμείς τον φτιάχναμε, αλλά so what? Από τον μπαγιάτικο «γαλλικό» που έχουμε συνηθίσει ήταν περί τις 10 κλάσεις καλύτερος…

Advertisements


Categories: Internet Life

3 replies

  1. Κάτι τέτοια κάνουν οι δράκοι και δρακρύζει και χαμογελάει ταυτόχρονα το τρίτο μάτι. :-)

  2. “Drupla και Bambo” = Drupal και Joomla ?

  3. @ uroborus

    Η πρώτη παράγραφος του άρθρου σου είναι όλα τα λεφτά! Σχεδόν ποιητική! :op

    @ Alexandros
    Bambo= mambo (υποθέτω δηλαδή)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: