Mad Men

Τελικά κάτι Κυριακές βράδια μου έχουν μείνει για να γράφω έτσι? Και μετά λέτε για φίλους. Αντί να ρίξετε ένα – δύο μπινελίκια που χάνομε εσείς κάνετε τις πάπιες… Μόνο ο Panos μου την είπε καλά – καλά… Ας είναι όμως. Εδώ ο Αντισυνταγματάρχης έχει να γράψει ένα μήνα εγώ θα το βάλω κάτω? Όχι και πάλι όχι. Κάτι με τα Akrothigws κάτι που ετοιμάζω update για τις κινήσεις της αγοράς (και δεν είναι και λίγες) κάτι με τα networks που είναι έτοιμα να ξεφυτρώσουν (το ένα ήδη κάνει βόλτες και συστήνεται…) κάτι με τα media όλα σε beta έκδοση (είδαμε flash σε beta?) έχω μαζέψει πράγμα πολύ. Θα χτυπήσω κανά διήμερο άδεια να τα συγκεντρώσω αδέρφια… Προσωρινά παλιά μου τέχνη κόσκινο. Κάνω post Akrothigws και ψάχνω τι θα γράψω στο επόμενο. Any Ideas? Σοβαρά το λέω…

Αν υπάρχει ένας παράγοντας που συνέβαλε στην «κατάκτησή» μου από τις αμερικανικές σειρές, αυτός είναι το γεγονός πως περιέχουν τις λιγότερες δυνατές -έως και καθόλου- ανακρίβειες.

Για να μην παρεξηγηθούμε, ούτε λέω ούτε υπονοώ ότι δεν παρουσιάζουν τα πράγματα όπως συμφέρει μία ολόκληρη κουλτούρα, ούτε πως δεν μεροληπτούν, ούτε πως δεν επιχειρούν να χειραγωγήσουν, ούτε – ούτε – ούτε (προσθέστε ό,τι επιθυμείτε καθώς υπάρχει ολόκληρη σειρά από ανεπιθύμητες επιδιώξεις και οράματα). Από την εποχή του Στηβ Μαγκάρετ όμως, της «Μάχης» και του Κοτζάκ, μέχρι το Lost και το CSI η ελάχιστες είναι οι φορές που θα δεις «φάουλ» σε επίπεδο βαθιάς γνώσης του αντικειμένου.

Μετά συγχωρήσεως σε όσους αφορίζουν όλα τα παραπάνω, το να πιστέψει κάποιος στους καλούς αστυνομικούς ενός τμήματος της Νέας Υόρκης είναι ένα θέμα – και μετά τα 12 είναι καθαρά προσωπικό. Το να μπορείς όμως να ξεχωρίσεις σε μία αστυνομική σειρά μία Beretta από ένα περίστροφο, επιτρέψτε μου να πω ότι αφορά το πόσο καλά ξέρεις να κάνεις τη δουλειά σου και -μεταξύ μας- το πόσο διαβασμένος είσαι. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για εκφράσεις που αφορούν την κουλτούρα της νεολαίας και την αργκό στο σύνολό της, ή την ορολογία μίας αγοράς. Έναν τομέα στον οποίο η ελληνική TV έχει δημιουργήσει παγκόσμια πρωτοτυπία βάζοντας στους πρωταγωνιστές των αντίστοιχων τηλεταινιών εκφράσεις που ουδέποτε έχουν ακουστεί εκεί που υποτίθεται ότι ακούστηκαν.

Γυρίζοντας από ένα εξαντλητικό τριήμερο με χιόνι και κτηνωδίες πάσης φύσεως -κυρίως γαστρονομικές- και σχολιάζοντας το πόσο βαθιά έχει χτυπήσει η κρίση τη χώρα σε σημείο που να μη βρίσκεις ούτε πλατύσκαλο να ξαποστάσεις σε Ορεινή Αρκαδία, Τρίκαλα Κορινθίας, Αράχωβες και σε όλες αυτές τις πάμφθηνες για το μέσο Έλληνα περιοχές της χώρας, αποφάσισα να ξαναδώ το Mad Men. Μία από τις καλύτερες και πολυβραβευμένες αμερικανικές σειρές, με πρωταγωνιστές διαφημιστές στα ντουζένια τους. Swing, rock & roll, καταχωρίσεις, άφθονο απόσταγμα σίκαλης, ακόμα πιο άφθονος καπνός και τσιγαράδες που ένιωθαν την απαγόρευση να έρχεται, είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά της σειράς που συστήνω ανεπιφύλακτα (μόνο μη με ρωτήσετε πού θα τη βρείτε.

Το μόνο λάθος αυτή τη φορά, ήταν που έκατσα να το ξαναδώ με νεαρό φίλο που ουδεμία σχέση με τη δική μας αγορά έχει, αλλά έχει μεγάλη σχέση με το ίδιο το internet. Έτσι όταν σε μία φοβερή σκηνή, ο πρωταγωνιστής – διαφημιστής σηκώθηκε από το meeting διώχνοντας τον πελάτη επισημαίνοντας πως «Κάνατε το δικό σας και είστε τέταρτοι. Ήρθατε σε μας για να γίνετε πρώτοι. Αφού θέλετε να κάνετε το δικό σας είναι περιττό να μας τρώτε το χρόνο», ο φίλος κατάπιε το μαρτίνι του και με ρώτησε με μία δόση θαυμασμού σαφώς επηρεασμένη από το αλκοόλ. «Δηλαδή ρε φίλε και εσείς οι web-ικοί και οι online διαφημιστές έτσι κάνετε; Γιατί οι δικοί σας πελάτες μάλλον ιδέα δεν έχουν ακόμα από τις ανάγκες του μέσου».

Ε, τι του απαντάς τώρα του κ*&^παιδού;

Advertisements


Categories: Internet Life

10 replies

 1. Εδώ φίλε μου έχω βγάλει το θέμα με την Mailing list του Πασοκ που γράφεσε και δεν σε αφήνει να διαγραφείς με τίποτα και ασχολούμαστε με social media και ιντερνετ. Το αστείο είναι ότι έχουν και ειδικούς σύμβουλους… αυτοί δεν είπαν τίποτα; ότι το να κάνεις spam είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ… μόνο σε εκδηλώσεις με ωραίες διαφάνειες ξέρουν να πηγαίνουν και να βάζουν στην καρτούλα τους Consultant… μωρέ μπράβο… το WEB 2.0 σε όλο του το μεγαλείο…

 2. Ο δράκος έκανα catch up και εγώ βρέθηκα να κατεβάζω 4gb torrent με την πρώτη σαιζόν του Mad Men!

  tequilas πότε θα πιούμε?

 3. @Dimitris

  Μόνο εσύ, πιστεύεις, ότι βρέθηκες να το κατεβάζεις?? ;o)

  Εδώ ο Δράκος κατάφερε με ένα post να βάλει το Mad Men, στο Search Cloud του Pirate Bay! :op

  (και όλους μας στην πρίζα!)

 4. @dimitris Έχουμε πει για Tequilas στο Θερμαικό εμείς έτσι δεν είναι?

  @fotis. Τα κατάφερα έτσι? Infuence λεβέντη μου μηχανόβιε… Μακριά ουρά μακριά γαιδούρα κάτι πρέπει να παίξω δεν γίνεται…

  Στο Θύμα του Newsletter δεν βλέπω να απαντάει κανένας όμως και θα αρχίσω τα σιχτίρια….

 5. @newletter, μπορεί να συμβαίνει από απλή παράλειψη, “παράλειψη” ή ένα απο τα 3 παραπάνω :-). Το ότι κάποιος το έκανε θέμα είναι αστραπή στην μπόρα…

  ps. Οι πολλές αστραπές κάνουν διαφορά…και οι βροντές μαζί.

 6. Γεια Στάκαμαν, φίλε Δράκο…

  Έχεις γράψει ένα φανταστικό (απίστευτο, ουάου, και όλα τα σχετικά) ‘Ακροθιγώς’, στο MW…. και δεν το έχεις κάνει Publish στο blog σου, για να το σχολιάσουμε…..? Τς, τς, τς, τς, τς…

  Με απογοητεύεις, φίλε! :op

 7. @fotis. Πότε αδερφέ το έκανα αυτό? Πού πες μου να επανορθώσω πάραυτα….

  Πάω τώρα αλλά πες μου ποιο θέλεις

 8. Το τελευταίο…. Είναι όλα τα λεφτά! (δεν με πιάνεις καθόλου, bro) ;o)

 9. Θύμα newsletter

  Στους ειδικούς σύμβουλους που φωτογραφίζεις (αν καταλαβαίνω καλά) έστειλες e-mail ή comment στο blog τους? Απάντηση είχες?

  uroborus

  Αυτός είναι ο λόγος που οι ειδικοί σύμβουλοι δεν είναι στο blogroll σου? Για να μαθαίνουμε και εμείς οι νεότεροι και μην τους δίνουμε τσάμπα traffic.

  P.S. το κατάφερα, δεν είπα χοντραδα αυτή τη φορά :ο)

Trackbacks

 1. Catch up | About SEO | Search engine marketing, internet marketing, social media

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: