Στη Forthnet η Nova και το παιχνίδι αρχίζει…

Στο προηγούμενο post έγινε λόγος για κάποια “Μπαμ” στην internet-ική αγορά και ο barak τοποθετήθηκε απόλυτα σωστά. Η εξαγορά της Nova από τη forthnet ήταν στρατηγική κίνηση και ανοίγει ορίζοντες και στη δική μας αγορά και στην ίδια τη forthnet που πλέον έχει στα χέρια της μια πλατφόρμα δοκιμασμένη, με πιστό κοινό που ξεπερνάει τις 350.000 και είναι απόλυτα εκπαιδευμένο σε συνδρομητικές υπηρεσίες  και ένα internet έτοιμο να υιοθετήσει όλα τα καλούδια που προσφέρει η digital TV.  Εδώ που τα λέμε καιρός ήταν να δούμε και ένα  internet-ικό θέμα στα  Big Deals του “Βήματος”. Το παιχνίδι μόλις ξεκινάει αλλά στη Συγγρού δικαιούνται να βλέπουν τα πράγματα από θέση ισχύος.

Advertisements


Categories: Internet Life, Porfavor..

13 replies

 1. Κάτσε να βρουν τα χρήματα πρώτα να πληρώσουν:)

 2. Δεν πειράζει βρε αδερφέ. Ας τρέξει λίγο και το συνδρομητικό. Λίγους έχει τρέξει αυτό; Το θέμα είναι ότι οι “Κρητικοί” έκαναν αυτό που έπρεπε.

 3. Πως αλλάζουν τα πράγματα όμως ε… Μερικά χρόνια πριν, η NOVA θα αγόραζε την FORTHnet…

 4. όλο το κλειδί βρίσκετε στο να συνδυάσει τις πλατφόρμες! από εκεί και πέρα όλα θα πάρουν το δρόμο τους.

 5. H εξαγορά της Nova από την Forthnet θυμίζει τη συγχώνευση AOL / TimeWarner. Καλή διασκέδαση αγαπητοί.

 6. Άλλες εποχές όμως αγαπητέ… Και άλλες αγορές…

 7. @Alex

  Εδώ φίλε μου δεν μπορούσε να μαινάρει την ΑΕΚ θα αγόραζε τη forthnet?

 8. Με το συμπάθειο αλλά η Forthnet (και οι λοιποί πάροχοι) αδυνατούν μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να ενεργοποιήσουν μια απλή DSL για συνδρομητές που τους έρχονται παρακαλετά…θα καταφέρει να κάνει επιτυχημένη μια τέτοια συγχώνευση; Καλά κρασιά.

 9. @SimonSays : σχετικά με τους συνδρομητές, αρκεί να σκεφτείς ότι μπλέκεται και ο ΟΤΕ … οπότε κατάλαβες, γιατί τόσες καθυστερήσεις !

 10. Σενιορ,

  Η φορθνετ θα πρέπει πρώτα να βρει το κοκό και μετά θα γίνει η εξαγορά αν διάβασες το δελτίο τύπου. Δεύτερον, τόσο οι συχνότητες , τόσο και το περιεχόμενο (ταινίες) τα νοικιάζει η Netmed πακέτο και σε πολύ καλή τιμή. Τώρα πλέον θα εμφανιστεί μία φόρθνετ να αγοράσει υλικό; δύσκολα τα πράγματα. Πολύ μεγάλος τζόγος για τους κρητικούς , μία στραβή και θα κλάψει πολύς κοσμάκης. Ήδη η εταιρεία γράφει περίπου 40 μύρια ζημιές το χρόνο. Θεωρητικά ναι , ωραίες καταστάσεις , πρακτικά;

 11. @Simon

  Υπό κανονικές συνθήκες, η διάθεση του DSL είναι πλέον θέμα μόνο διαδικασίας και αυτό το έχω γράψει και σε σχετικό post και στο MarketingWeek. Το γιατί υπάρχει όλη αυτή η αναστάτωση δεν νομίζω ότι φταίει ειδικά η forthnet.

  @Χοσε

  Καλώς τον. Αυτό φίλε μου είναι επιχειρηματικό πρόβλημα της forthnet. Προσωπικά δεν νομίζω ότι δεν μπορεί να βρει τα χρήματα που απαιτούνται. Τα επιχειρηματικά δάνεια είναι μία πάγια τακτική στις business (εδώ και το Καραισκάκη αν δεν με απατά η μνήμη μου με δάνειο αναπτύχθηκε…)

  Όσον αφορά δε το πως θα κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες επίσης δεν μου φαίνεται δύσκολο. Θα οργανώσει τα τμήματά της και τη βρει την άκρη. Εγώ δεν είπα ότι είναι εύκολη δουλειά. Εγώ είπα ότι ως κίνηση είναι καλή. Το πως θα τη διαχειριστεί είναι άλλο θέμα αλλά για μένα αυτό θα ίσχυει όποιος και να ήταν στη θέση της. Σήμερα όμως είναι αυτή. Επίσης όταν θέλεις να οδηγείς τις εξελίξεις θα πάρεις και τα ρίσκα σου. Αν μη τι άλλο αυτό δείχνει μια σωστή στρατηγική.

  Για να είμαι πάντως απόλυτα ειλικρινής δεν έχω δει και το business plan της. Κριτική εκ του μακρόθεν κάνω και βλέπω μία εξαιρετικά έξυπνη κίνηση.

 12. @ uroborus

  Θα οργανώσει τα τμήματά της και τη βρει την άκρη.

  αυτό, λογικά είναι το πιο δύσκολο απ’όλα.

  συμφωνώ, ότι τα χρήματα βρίσκονται.

 13. @apostolos

  Αυτό όντως είναι θέμα. Αλλά ποιος είπε ότι τα πράγματα είναι εύκολα?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: