Ex aequo et bono

Ως ταπεινός υπηρέτης της ενημέρωσης το ορθό και το δίκαιο είναι να αναζητάς την αλήθεια και να δημοσιεύεις και τις δύο -τουλάχιστον- απόψεις. Έτσι εδώ θα βρείτε τις δηλώσεις της που έκανε η πρύτανης Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ όπου μεταξύ άλλων αναφερόμενη στσα Blogs επισημαίνει πως “Η ποιότητα των δεδομένων που παρέχει είναι πάντως λίαν αμφιβόλου αξίας. Η ανάγκη άλλωστε για την επεξεργασία ελέγχου, από ειδικούς διαιτητές, των πληροφοριών που παρέχει γρήγορα, άμεσα και πλουσιοπάροχα το διαδίκτυο, αποδεικνύει τον κίνδυνο που διαβλέπουν οι σοβαροί χρήστες του, από τη διάδοση ανεύθυνων, κακόβουλων, λανθασμένων και διαστρεβλωμένων στοιχείων.”

Ακριβώς από κάτω ακολουθεί video του καλλιτέχνη όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τα δύο γυναικεία ονόματα.

Σε τρίτο χρόνο η δήλωση του Δράκου και το Quiz…

“Αν δεν ήμουν δράκος θα σε χαστούκιζα”. Σε ποιον απευθύνεται το συμπαθές -κατά τα άλλα- φολιδοτό; Στον φιλόξενο δημοσιογράφο; Στον Τζιμάκο; Ή στην εκπρόσωπο της Ακαδημαικής Κοινότητας;Categories: Porfavor..

2 replies

 1. Η μανδάμ Αρβελέρ μάλλον μπέρδεψε την Wikipedia με το σύνολο του Διαδικτύου.

 2. και ακριβώς από πάνω…. το banneraki του Καζίνο!
  ;)

  Στα σοβαρά τώρα, ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει την άποψη του, οπότε μην την κακίζεις την κυρία. Ίσως να είναι λίγο πουριτανική σαν άποψη, αλλά θα ήταν υπερβολικά απαιτητικό να θέλουμε η ηλικιωμένη κ. Γλυκατζή-Αρβελέρ να blogάρει, ώστε να μπορεί να είναι πιο αντικειμενική.

  Εντούτοις, μερικές παρατηρήσεις, θα ήθελα να τις κάνω.

  1. Όλοι μιλάνε για εξουσίες, κτλ. Αν τα δούμε όμως, σαν δάσος και όχι σαν δέντρο, η μοναδική εξουσία είναι η διαφήμιση.
  2. Για πολλοστή φορά, βλέπουμε κάποιο φορέα της δημοσιογραφίας να επιτίθεται στο blogging.
  Ι quote:
  Εμφανίζονται πάνω από 100.000 καινούργια blogs την ημέρα στον κόσμο χωρίς ακόμη να διαφαίνεται κάποιος κορεσμός. Blogs που διεκδικούν από τα πιο παραδοσιακά μίντια (τον Τύπο, την τηλεόραση) το δικαίωμα του καθενός να πληροφορεί, να πληροφορείται, να σχολιάζει την καθημερινότητα επαινώντας και κακίζοντας κατά βούληση, χωρίς να είναι υπόλογος σε κανέναν. Oποιο από τα νέα αυτά μιντιακά δημοσιεύματα πετυχαίνει να προσελκύσει τους δικτυοναύτες, απορροφά ικανό μέρος της διαφήμισης, που βέβαια αφαιρείται από τον Τύπο, θέτοντας σε κίνδυνο την ύπαρξή του.

  3. Δεν μπορώ να καταλάβω τον συλλογισμό….

  Για την ευρύτητα που έλαβε η blog-λογία θα σημειώσω διασκεδαστικά το αποτέλεσμα έρευνας μεταξύ Βρετανών φοιτητών γνωστών πανεπιστημίων. Τα 85% χρησιμοποιούσαν blog, αλλά μόνο το 5% ήξερε να βράσει ένα αβγό.

  Και ένα 50% δεν ξέρει να χτενιστεί στην Αγγλία, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν είναι ικανό να σκεφτεί!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: