IAB Manager – Θέση εργασίας

iab1.jpg   To IAB Hellas αναζητά στέλεχος για τη θέση του ΙΑΒ Manager. … Μπορείτε να επισκεφτείτε φυσικά και τη σχετική σελίδα εδώ. Μόνο μη με ρωτήσετε λεπτομέρειες…

Περιγραφή Εργασίας

 • συμμετοχή στο σχεδιασμό, παρακολούθηση, υλοποίηση, αξιολόγηση, βελτιστοποίηση του IAB HellasAction plan 2007” και των επιμέρους projects.
 • υπεύθυνος για το σχεδιασμό, οργάνωση, συντονισμό, όλων των συνεδρίων ΙΑΒ Hellas (events coordination).
 • ανάπτυξη ενεργειών ενδυνάμωσης σχέσεων με τα υπάρχοντα Μέλη
  • Επίσκεψη στα μέλη
  • Βελτίωση διαδικασίας ενημέρωσης
  • Διοργάνωση lunches και mini events
 • υπεύθυνος recruitment νέων Μελών, στοχοποίηση % αύξησης Μελών.
 • οργάνωση και υλοποίηση επικοινωνιακής πολιτικής
  • Δ. Τύπου, case studies, συνεντεύξεις, B2B campaign, κ.α.
 • επίβλεψη και περαιτέρω οργάνωση των υπό-επιτροπών του IAB
 • επικοινωνία με τα IAB του εξωτερικού, παρακολούθηση εξελίξεων και μεταφορά τεχνογνωσίας.
 • επίβλεψη του website (ανανέωση, εμπλουτισμό, content management).
 • database marketing:
  • ενημέρωση και αποστολή μηνιαίου Newsletter
  • τακτική ενημέρωση μελών

Βασικά Ζητούμενα

 • Γνώση διαφημιστικής αγοράς
 • Project management skills
 • Computer & internet skills
 • Communication & PR skills
 • Ηλικία περίπου 30 χρονών

Αποστολή βιογραφικών στο: <jobs@iab.gr>Categories: Internet Life

23 replies

 1. Με όλα αυτά εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως ο τίτλος manager είναι ουτοπιστικός. Ένας άνθρωπος θα κάνει τα πάντα.

 2. Εν προκειμένω το IAΒ Manager αναλύεται σε:

  I: Information Technology Manager
  A: Administrative Manager
  B: Business Manager

  Πάντως, το…

  # ανάπτυξη ενεργειών ενδυνάμωσης σχέσεων με τα υπάρχοντα Μέλη

  * Επίσκεψη στα μέλη
  * Διοργάνωση lunches και mini events

  …μου ακούγεται πολύ καλό, σαν προοπτική. Αν είναι να τα πληρώνει ο IAB, κάθε μέρα έξω θα σας είχα!!! :)

  (ουστ! τρομάζεις τον κόσμο!!)

 3. Α πα – πα – πα – πα. Έτοιμοι είσαστε έτσι;;;

  Τι σας έκανε εντύπωση τώρα; Απλά πρέπει κάποιος να είνα multi using και multitasking. Άντε και multiculti… Για τα μισθά δε ρωτάει κανείς έτσι;

  ΥΓ1. Ο karamitsos δεν είναι σε φόρμα. Όταν έκανα το post έτρεμα… :-)))
  ΥΓ3. Foti αντέχεις ακόμα άκαπνος”
  ΥΓ3. Και δεν έχει μιλήσει ο Barak και μερικά άλλα καλά παιδιά ακόμα…

 4. Για τα μισθά θα ρωτήσω εγώ. Πόσα πάει το multi (μουλινέτ).

  Και κάτι άλλο. Δεν έχει γίνει ακόμα παράνομο να ζητάς συγκεκριμένη ηλικία; Το’χω απορία.

 5. Εμείς εδώ είμαστε ταπεινοί υπηρέτες της ενημέρωσης και της αλήθειας Sofia… Δεν ασχολούμεθα με τέτοια πεζά…

  Αυτό με την ηλικία τώρα… σε σκέψεις μας βάζεις. Σε σημείο μάλιστα που δεν σε καλωσορίσαμε.. :-)) Θα το ψάξουμε λοιπόν. Συγκεκριμένα λεω να βάλω το δράκο που είναι και πιο ψαρωτικός και έχει και διασυνδέσεις σε υψηλά κλιμάκια υπουργείων (έκανε “πόρτα” στο οικονομικών αλλά αυτά είναι παλιές ιστορίες μη σας κουράζω τώρα…)

 6. Μάλιστα. Καφέ θα κάνει; Εμ, δεν θα κάνει, θα κάνει… Και φθηνό μάλιστα… Anyway, κάποιον θα έχουν έτοιμο “εκ των έσω” ούτως ή άλλως… Duh, I think I’ll puke…

 7. Δεν έχω κάτι να σχολιάσω ρε συ Πέπε. Ενδιαφέρον μου φαίνεται που το IAB ψάχνει τέτοιο στέλεχος αλλά όπως ξέρουμε όλοι το πρόβλημα με τον συγκεκριμένο φορέα είναι πως η αγορά δεν τον στηρίζει. Οπότε πολύ φοβάμαι πως όποιος αναλάβει τη θέση θα βρεθεί σύντομα σε αδιέξοδα. Α ναι, και τα λεφτά είναι όντως ένα issue. Για τέτοια καθήκοντα ο μισθός θα πρέπει να είναι 3Κ(+), το οποίο το βλέπω πάνχλωμο.

 8. “Ενδιαφέρον μου φαίνεται που το IAB ψάχνει τέτοιο στέλεχος” Αυτό κρατείται.

  Όντως είναι το πιο ενδιαφέρον. Το να ζητάει κάποιος πολλά skills δεν είναι ασυνήθιστο ούτε εδώ ούτε στο εξωτερικό. Και στην τελική το IAB δεν είναι η IBM. Ο Κ ο Manager θα πρέπει να τρέξει κάποια πράγματα αλλά δεν θα λιώσει κιόλας – και κάποια στιγμή θα εξαργυρώσει και τον τίτλο του. Και ξέρω κόσμο που εξαργύρωσε με πολλά dineros πολύ μικρότερους τίτλους…

  Επαναλαμβάνω ότι περί χρημάτων δεν γνωρίζω. Και πέρα από την όλη πλάκα μ αρέσει που το IAB οργανώνεται. Περί εργασιακών θεμάτων ευχαρίστως το συζητάμε… αρκεί να μην ξεχνάμε ότι μέχρι πρόσφατα κυριαρχούσε η ειδικότητα του Internet-ά (Πρώτες βοήθειες σε PC, ενημέρωση web site, προτάσεις πάσης φύσεως χωρίς κανείς να τον ακούει, administration γενικώς και αν θέλετε προσθέστε και άλλα για την ειδικότητα)…

 9. @bizwriter
  “Anyway, κάποιον θα έχουν έτοιμο “εκ των έσω” ούτως ή άλλως”
  Δεν είναι δημόσιος οργανισμός το IAB φίλτατε.. Άμα θέλει να κάνει ανάθεση, κάνει. Δεν έχει λογο να βγάζει αγγελίες…

 10. Ας γράψω ένα κατεβατό για να κάνω καλό σεφτέ.

  Η δική μου οπτική λέει πως με βάση αυτά που ζητά η αγγελία περιμένουν έναν άνθρωπο ο οποίος ουσιαστικά θα σπρώξει την αγορά προς τα μπρος. Είναι ζήτημα αν υπάρχουν δέκα τέτοιοι στην αγορά από τους οποίους οι οκτώ θα έχουν δουλειές που δεν ενδιαφέρονται να αφήσουν. Κακά τα ψέματα, το IAB μπορεί να αποδειχτεί ηλεκτρική καρέκλα γιατί όσο καλές προθέσεις κι αν υπάρχουν είναι πολύ εύκολο το αποτέλεσμα να μην ικανοποιήσει κανέναν.

  Πέρα από τις αρμοδιότητες που ανακοινώνονται προσωπικά αυτό που καταλαβαίνω είναι πως ο εκάστοτε manager θα πρέπει ουσιαστικά να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τις διαφημιστικές καθώς αυτές είναι που με τα έως τώρα δεδομένα δεν εμπιστεύονται το Internet και είναι ο πιο δυνατός παράγοντας στην εξίσωση διαφήμιση στο Διαδίκτυο. Γι αυτό και πιστεύω πως οποιοδήποτε στέλεχος αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση θα πρέπει να προέρχεται από τη διαφημιστική αγορά κι όχι από την ιντερνετική ώστε να ξέρει πως πρέπει να μιλήσει στις διαφημιστικές. Προσωπικά θα έψαχνα για δύο άτομα, έναν manager από τη διαφημιστική πιάτσα κι έναν ιντερνετά για να συμβουλεύει τον manager.

  Από εκεί και πέρα το πρόβλημα με το IAB είναι το ίδιο που υπήρχε και πριν πέντε χρόνια. Καλείται να επιτελέσει έργο που είναι έξω από τις άμεσες αρμοδιότητες του γιατί δυστυχώς η αγορά δεν έχει οργάνωση. Το γεγονός ας πούμε πως δεν υπάρχει περιεχόμενο επηρεάζει τη διαφήμιση γιατί τελικά ο εκάστοτε διαφημιζόμενος έχει πέντε-δέκα sites να διαφημιστεί κι αυτό είναι όλο. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα στις μετρήσεις όπου ενώ έχουμε πλήθος ποσοτικών υπάρχουν ελάχιστες ποιοτικές. Από ένα σημείο κι έπειτα το πόσοι είμαστε δεν έχει καμία σημασία. Το θέμα είναι ποιοι είμαστε και κυρίως ποιες είναι οι καταναλωτικές μας συνήθειες το οποίο δεν είναι ξεκάθαρο.

  Άλλο παράδειγμα αφορά το περίφημο affiliate marketing που είναι εναλλακτικός τρόπος διαφήμισης και το οποίο από όσο θυμάμαι τουλάχιστον τα τελευταία εφτά χρόνια μονίμως είναι θέμα συζήτησης. Για να στηθεί ένα τέτοιο δίκτυο χρειάζονται τουλάχιστον πενήντα online shops τη στιγμή που πάσχουμε σε θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου. Επομένως κι εδώ το IAB βρίσκεται προ αδιεξόδων τα οποία για να λύσει πρέπει να υπερκεράσει τις άμεσες δραστηριότητες του. Θα πρέπει δηλαδή να εκπαιδεύσουν τους μεγάλους διαφημιζόμενους για να επενδύσουν στο Διαδίκτυο ώστε στη συνέχεια να επενδύσουν και στη διαφήμιση.

  Αυτά και άλλα είναι θέματα που επηρεάζουν άμεσα την πορεία της διαφήμισης στο Διαδίκτυο και κάπως θα πρέπει να επιλυθούν. Δεν είναι μεν δουλειά του IAB αλλά με δεδομένο πως δεν υπάρχει και κάνας άλλος φορέας στην αγορά αναγκαστηκά θα πρέπει να μπουν στην ατζέντα του συγκεκριμένου φορέα. Γι αυτούς τους λόγους μέσες άκρες πιστεύω πως ο/η manager θα πρέπει σίγουρα να λιώσει στη δουλειά.

 11. @barak

  αλλά όπως ξέρουμε όλοι το πρόβλημα με τον συγκεκριμένο φορέα είναι πως η αγορά δεν τον στηρίζει.

  Δεν θα συμφωνήσω με αυτό. Θα έλεγα ότι ένα μεγάλο ποσό των διαφημιστικών χρημάτων που σπαταλούνται στο Ελληνικό web, περνάνε από φορείς του IAB (με εξαίρεση τον τζόγο).

  @ uroborus 1:
  Αντέχω… ας είναι καλά οι Nicorette.

  @ uroborus 2:

  αρκεί να μην ξεχνάμε ότι μέχρι πρόσφατα κυριαρχούσε η ειδικότητα του Internet-ά (Πρώτες βοήθειες σε PC, ενημέρωση web site, προτάσεις πάσης φύσεως χωρίς κανείς να τον ακούει, administration γενικώς και αν θέλετε προσθέστε και άλλα για την ειδικότητα)…

  Τώρα ψάχνουμε κάποιον να κάνει τα ανωτέρω…. και όλες τις Managerial δουλειές, as well.

  Μακάρι, να βρεθεί ο άνθρωπος, να οργανωθεί και ο ΙΑΒ (αν αυτός ήταν ο λόγος που υπολειτουργεί).

  Note: κερνάω tequila, αν πάς στο blog αυτού του Bizwriter, και ψηφίσεις στο γκάλοπ του, το μηχανάκι μου! :o)

 12. (το τελευταίο ισχύει για όλους!)

 13. Note: κερνάω tequila, αν πάς στο blog αυτού του Bizwriter, και ψηφίσεις στο γκάλοπ του, το μηχανάκι μου! :o)

  Χρησιμοποιείτε υπόγεια μέσα βλέπω, αγαπητέ! Οι δωροδοκίες σας δεν θα περάσουν. Κάτω οι “παρέες”, ζήτω η καθαρή βούληση του ιντερνετικού λαού! :-D

 14. (true…. Περίοδος εκλογών πλησιάζει, σκέφτηκα και εγώ να δοκιμάσω το επιτυχημένο εκλογικό κόλπο… της δωροδοκίας!)

  :o)

 15. Μα για ποιο επιτυχημένο κόλπο μιλάτε; Σε τι αναφέρεστε;

  Και κυρίως πως μπορώ να ψηφίσω διαφορετική μηχανή από τη δικιά μου;;; Θα μου κάνει ζήλιες και είναι και στο κρεβάτι βαριά χτυπημένη από τη μοίρα (και το απρόσεκτο αγροτικό…)

  Τώρα βέβαια αν οι τεκίλες είναι παγωμένες… θα βάλω το δράκο να ψηφίσει…(εδώ έχουνε ψηφίσει και δέντρα – πόσο μάλλον το ζωντανό μου)

 16. Εδώ γελάμε..χοχοοχοοχ..ρε μπας και θέλουν παιδί για όλες τις δουλειές?
  Της παναγιάς τα μάτια δεν διάβασα μόνο αν θέλουν!
  Πόσο πληρώνουν?Η αυτό δεν το λένε?

 17. χε χε χε χε.

  παντως αν το “συμβουλιον” σε αφήσει να παιξεις μονος σου λεει η θεση. εμενα η προκληση να κανω αυτο το ανουσιο ινστιτουτο σε φορέα που εμπνεει και παραγει έργο όπως τότε που μια ομαδούλα το πρωτοξεκινήσαμε με οράματα με φτιαχνει πιο πολύ απο λεφτακια. λεφτακια θα φέρω, παιρνω και ποσοστά, ενα 5αρι μαζευεται. θα αφήσετε να παιξουμε όμως η μια απο τα ίδια?

 18. Καλώς τον Aival :-)

  Αλλού περίμενα comment αλλού μου εμφανίστηκες… Και καλά όλα τα άλλα. Μπορεί να φτιάχνεται όπως λες και 15άρακι (σε κάποιο νόμισμα που δεν μου έρχεται τώρα). Αλλά αυτό το “θα αφήσετε να παιξουμε όμως η μια απο τα ίδια?” φίλε θέλει διευκρίνηση… Εμείς να αφήσουμε; Οι ποιοι ακριβώς…; Βάλε μας σε μία τάξη…

 19. @Barak

  Δεν προλαβαίνω να απαντήσω τώρα σε όλα – άσε που δεν έχω απάντηση γιατί συμφωνώ. Επιπλέον κρατώ γερά αυτό το “Προσωπικά θα έψαχνα για δύο άτομα, έναν manager από τη διαφημιστική πιάτσα κι έναν ιντερνετά για να συμβουλεύει τον manager.”

 20. Ο μανατζερ που ψάχει ο IAB δεν πιστεύω πως πρέπει να προέρχεται από την διαφημιστική εταιρία, αλλά από διαφημιζόμενο και να έχει κάνει αρκετή διαφήμιση στο Διαδίκτυο.

  Τέσσερα από τα οκτώ άτομα που είναι στην διοικούσα επιτροπή προέρχονται από διαφημιστικές. Νομίζω πως δεν χρειάζονται άλλοι.

  Τα προσόντα για τη δουλειάς, δεν είναι πολλά, βέβαια το θέμα είναι ποιός θέλει να μπλέξει τα μαλλιά του με τα βάτα…

  Τα προβληματα του ΙΑΒ πολλά. Για παράδειγμα αν κοιτάξετε τη λίστα των μελών θα δείτε πως από τις 45 εταιρίες που είναι μέλη μόνο 5 είναι διαφημιζόμενοι (βάση της κατηγοριοποίησης που δήλωσαν όταν έγιναν γράφτηκαν). Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί είναι μόνο τόσοι; Στο κατάλογο των καμπάνιών υπάρχουν τουλάχιστον 24 διαφημιζόμενοι έχουν διεξάγει καμπάνια το τελευταίο έτος. Αυτοί γιατί δεν είναι μέλη; Δεν θα πω περισσότερα γιατί θα γίνω κακός και δεν χρειάζεται.

  Ο ΙΑΒ θα πρέπει να ξεφύγει λίγο από mentality των λίγων, και να προσεγγίσει πολλές άλλες εταιρίες που σήμερα δεν είναι στο στόχαστρο του και φυσικά ούτε στο δικό τους. Υπάρχουν χιλιάδες εταιρίες από την Ελλάδα που κάνουν διαφημίσεις στο Ιντερνετ με ποικίλες μορφές, που δεν γνωρίζουν καν για την υπάρξη του IAB.

  Στον IAB υπάρχει μία σύγχιση για το ρόλο του, πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει. Αντί να έχει ένα ρόλο εκπαιδευτικό, προσπαθεί να είναι ρυθμιστικής. Φυσικά δεν είναι το μόνο, το κυριότερο είναι τα “συμφέροντα” αλλά και πάλι δεν θα επεκταθώ περισσότερο…, ο νοών νοείται.

 21. Όχι πως υπάρχει απάντηση…. αλλά είναι δείγμα θετικόν το ότι προσλαμβάνει κάποιον…

  ΥΓ. Γιατί να μην είναι και από τα media ο manager; Δεν υπάρχουν μόνο οι διαφημιζόμενοι και οι διαφημιστικές. PR θέλει η θέση, γνώσεις και τρέξιμο…

 22. Συμφωνώ με τον Ηλία. Ο ρόλος του IAB μπορεί να είναι εκπαιδευτικός και μόνο. Εκτός και αν πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι ένα σωματείο που αποτελείται απο εταιρείες που από τη φύση τους έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα μπορεί να έχει κάποιο άλλο ρόλο και να τον υπηρετεί με σοβαρότητα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: