Μεταγραφές το Γενάρη

xpsilikatzoy-32.jpg“Σε ένα μήνα που ξεκινάει η νέα μου δουλειά ως web content developer – σκάστε, ούτε εγώ ξέρω τι σημαίνει – θα επηρεάζω εξελίξεις από «μέσα». Δεχόμεθα ρουσφέτια.”

Αυτό ονομάζεται σοβαρή είδηση. Δεν ξέρω ποιο είναι το μαγαζί που έκανε την κίνηση, δεν ξέρω ούτε την κυρία – παρότι φιγουράρει καθημερινώς στο top 4 και την έχω μονίμως στα δεξιά του dashboard. Ξέρω όμως ότι παράγει περιεχόμενο και μάλιστα πολύ και δομημένο. Δεν είναι όμως είδηση το γεγονός πως μία διάσημη blogger παίρνει μεταγγραφή για τους “επαγγελματίες” – τους “άλλους” όπως τους ονομάζει και η ίδια. Έχει ξαναγίνει και θα μπορούσε να είναι και κίνηση εντυπωσιασμού (δες καλέ πως εκτιμάν τα Blogs αυτά τα παλικάρια). Είναι είδηση…

…γιατί ενώ θα περίμενε κανείς έναν blogger που τα “χώνει” να τον τσιμπήσουν για δημοσιογράφο τον τσιμπάνε για άλλη δουλειά. Και φυσικά είναι ειδησάρα γιατί επιτέλους κάποιοι από τους “άλλους” μπήκαν στη διαδικασία να ψάξουν web content developers. Και τους έψαξαν εκεί που πρέπει. Εκεί δηλαδή που παράγεται το content.

Θα αρχίσω να κάνω το Σταυρό μου σε λίγο…

Advertisements


Categories: Internet Life

6 replies

 1. Ρε συ, κόψε κάτι. Άντε, γιατί θα σε πιστέψω και θα αρχίσω να ονειρεύομαι γραφειάρες, λίμο και χλίδες και μετά με κόβω να την πατάω σαν το ανέκδοτο με τον γρύλο. Blogger γαρ.

  Θενκς ε λοτ. :D

 2. @ xpsilikatzoy
  Από απορία, θα σε πείραζε αν σε ρωτούσαμε τι ακριβώς είναι το ‘web content developer’?

  Btw, αν δεν σου είναι κόπος θα ήθελα και ένα μικρό ρουσφετάκι…

 3. web content developer = ανάπτυξη περιεχομένου για το web. Με άλλα λόγια συγγραφή κειμένων.

 4. @xpsilikatzou

  Δεν κόβω τίποτα! Άλλωστε δεν είναι παρά ψείγματα αισιοδοξίας – αλλά αφού τα έχω δεν τα κόβω. Τα πράγματα είναι απλά. Για γραφειάρες και λίμο πρέπει να γίνεις manager. Για να managarεις κάτι όμως πρέπει αυτό να υπάρχει. Πως λοιπόν εσύ θα manag-άρεις ελληνικό content και συνεπώς πως θα πάρεις λίμο (γραφειάρα θα έχεις γιατί σε βλέπω με κανα-δύο pc αγκαλιά όλη μέρα); Θα πρέπει λοιπόν πρώτα να αναπτύξεις περιεχόμενο (αυτό είναι content developer και άστους να λένε τους ζηλιάρηδες) και μετά άμα θέλεις και manager-ιλίκια τότε γιούργια. Προσωρινά όμως επιμένω στην παλιά μου θέση. Αν θέλεις σοβαρό περιεχόμενο θα πάρεις κόσμο που δημιουργεί περιεχόμενο. Μέχρι τώρα δεν είχαμε δει τέτοιες κινήσεις, τώρα που τις βλέπουμε κουνάμε την ουρά μας (μεγάλη ουρά καθότι δράκος καμία σχέση με την άλλη long tail του marketing)

  @Barak
  Το content developer περιλαμβάνει αγαπητέ και την οργάνωσή του και τη θεματολογία του και συνεργασία με το τμήμα marketing για να δεις το target group και ενδεχομένως περιλαμβάνει και προτάσεις για εικόνες και πλέον και video. Αν γράφεις κιόλας ακόμα καλύτερα. Και αν ψήνεις και καφέ είσαι super!

  @fotis
  Γιατί το πειράζεις το κορίτσι; Δεν του φτάνει που μπλέκει στα γρανάζια του marketing (αν δεις το post της κοπέλλας για σεμινάρια direct marketing είχε πάει) θα έχει και εμάς τώρα; :-))))

  ΥΓ. Πέστε ότι θέλετε. Μέχρι πέρσι άμα έλεγες πουθενά για περιεχόμενο κινδύνευες με ανασκολοπισμό.

 5. Επιτέλους! Κάτι (φαίνεται να) κινείται…

 6. Έτσι σας θέλω! Συγκρατημένα αισιόδοξους! Πάντως εδώ που τα λέμε ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Το πολύ – πολύ να μην αποκτήσουμε άλλο content και η x-psilikatzou να τους αρχίσει στα καντήλια (και απ ότι έχω δει στο Blog δεν θέλει και πολύ). Εμείς στο Internet θα είμαστε. Με ή χωρίς αυτούς…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: